Domki w ogrodach Magra

Noclegi w domkach letniskowych w Darłowie

ul. - 33, 76-150 Darłowo/Zakrzewo - Zakrzewo - Darłowo, zachodnio-po., tel. 504 989 232

Opinie i pochwały - "Domki w ogrodach Magra"

This place is like other side of mirror in Alice's Wonderland. Great summer houses fully equipped. Between houses is little pond for fishing and rowing. Facility has also bicycles for free to use. Trees, bushes and plants are organized in very magical ways. Place is definitely recommend for sporty people.

5 / 5 — lokalizacja

5 / 5 — standard

5 / 5 — obsługa

Roger — 2020-06-12 5.57.166.70 - 5-57-166-70.internetia.net.pl

Znakomite miejsce. Super gospodarze. Wszystko jak z innej bajki. Jeśli ktoś nie pragnie zewsząd napierających straganów i ciągłego zgiełku to polecam.

5 / 5 — lokalizacja

5 / 5 — standard

5 / 5 — obsługa

Roma — 2020.05.27 5.57.166.70 - 5-57-166-70.internetia.net.pl

Die Lage ist wunderschön. Man kann die Ruhe genießen und ist dennoch nur wenige Kilometer von der nachstgrößeren Stadt entfernt um shoppen zu gehen. Der `wilde Strand` ist hervorragend mit einer Gassi runde zu erreichen. Die Vermieter sind sehr freundlich und hilfsbereit. Die Anlage ist so gebaut, dass sich alle Gäste wohlfühlen. Spielplatz, Tischtennis, Boote für den Teich (Angeln erlaubt),Fahrradverleih... Die Ferienhäuschen sind liebevoll eingerichtet. Uns fehlte es an nichts! Wir werden sicher wiederkommen! Kleines urisches Dörfchen, in dem man seinen Urlaub ganz entspannt genießen kann. Einkaufsmöglichkeiten 5km entfernt. Strand 4km. Großes Einkaufszentrum 45min Fahrt, lohnt sich aber.

Katja — 2020.01.27 37.47.205.248 - public-gprs403127.centertel.pl

Byliśmy tutaj pierwszy raz, było wspaniale. Cisza wspaniali, sympatyczni właściciele. Cudowny, pełen ścieżek ogród. Dodatkowo ciekawy, ogródek warzywny. Super miejsce dla psa. Polecam

Krzysztof Ryba — 2019.10.05 217.96.214.223 - 217.96.214.223.ipv4.supernova.orange.pl

Bardzo udany pobyt w pięknie zagospodarowanym ogrodzie
Świetne miejsce, bardzo zadbane. Domek duży, komfortowo wyposażony. Największy atut tej oferty to kompleks ogrodowy, w którym położone są domki - ze stawem z łódkami, boiskiem do piłki nożnej i siatkówki, rowerami do wypożyczenia i miejscem na ognisko. Na tarasie domku czekał na nas czysty grill z workiem węgla, podpałką i zapałkami. Ogród jest piękny, bardzo zadbany, można odnieść wrażenie, jakby mieszkało się w ogrodzie botanicznym. Sama okolica bardzo cicha, to po prostu kilka domów na uboczu. Do plaży nad morzem ok 6 kilometrów, można bez problemu dojechać samochodem i zaparkować w lesie przy plaży. A iść warto, bo mierzeja nad jeziorem Kopań należy zdecydowanie do jednych z najpiękniejszych miejsc nad polskim morzem.

5 / 5 — lokalizacja

5 / 5 — standard

5 / 5 — obsługa

Piotr i znajomi — 2019.09.30 37.47.227.53 - public-gprs408564.centertel.pl

Beautiful gardens, each little house secluded in nature. Wonderful place to relax and detach. Very good communication. Thank you Marzena!

Mirka Stechly — 2019.09.19 37.47.197.174 - public-gprs401005.centertel.pl

To już kolejny raz wracamy w to samo miejsce i nawet do tego samego domku. Ach ta cisza, spokój i wokół mnóstwo pięknie przystrzyżonej zieleni. A za domkami chyba druga miłość Pani Marzenki cudowny ogród pełen kwiatów, warzyw i owoców. W tym roku do przyjazdu zaprosiliśmy kuzynkę z wnukiem również byli zachwyceni pobytem. Myślę że za rok przyjedzie nas więcej. Dziękujemy za wszystko cudownym właścicielom Magra. No i do zobaczenia. :)
Ps. Kto spragniony ciszy to jak najszybciej rezerwujcie terminy bo warto. :)

Rodzinka Loska Tychy — 2019.09.09 83.30.29.109 - byj109.neoplus.adsl.tpnet.pl

Liebevoll eingerichtete Holzhäuser mit jeweils Terrasse und super gepflegten Garten, gelegen um einen Teich mit Spielplatz und Feuerstelle. Es stehen kostenlose Fahrräder zur Verfügung und der Strand ist in etwa 10 min mit dem Auto erreichbar.
Wir hatten eine schöne Zeit und danken dafür. Besonders der zauberhafte Garten hat uns sehr gefallen. Wir kommen gern wieder.

Patricia — 2019.08.28 5.57.166.70 - 5-57-166-70.internetia.net.pl

Die Lage ist sehr schön ruhig und trotzdem ist man schnell in einer belebten Stadt oder am Strand. Jedes der liebevoll eingerichteten Ferienhäuser steht für sich allein mit eigener Terrasse und Grill. Es sind Boote vor Ort, mit denen man über den hauseigenen Teich rudern und angeln kann. Es gibt mehrere Feuerstellen für gesellige Abende, einen Paradiesgarten , viele Fahrräder für Groß und Klein, eine Tischtennisplatte, Handfußball ( Kicker ), einen großen, toll angelegten Kinderspielplatz, Angeln usw. und alles durfte man nutzen. Man kann super runter kommen und eine super tolle Zeit verbringen. Das Dorf ist so abgelegen, dass dort kleine Hunde auf der Straße schlafen und Hühner spazieren gehen. Die ganze Ferienanlage ist so liebevoll gestaltet, dass man gar nicht wieder weg wollte. Wir hatten auch häufig Besuch von den hauseigenen, sehr lieben Katzen und Hunden. Haustiere kann man auch mitbringen (Hunde). Man gelangt von dort mit dem Fahrrad auch sehr schnell über einen Feldweg an die Ostsee an einem etwas ruhigeren Abschnitt. Das belebte und im Sommer sehr gut besuchte Darlowko ist keine 5 Kilometer entfernt. Also für jeden etwas dabei. Morgens kommt auch ein Wagen ins Dörfchen gefahren, wo man Brötchen usw für das Frühstück einkaufen kann. Ebebso gibt es im Dorf einen netten Herren, der am Abend super Pizzen im Steinofen bäckt. Da kann man dann einfach hingehen und entweder dort essen oder seine Pizza mitnehmen. Die Familie hat uns am Abend auch ab und zu Geschenke aus dem Garten mitgebracht. Himbeeren, Tomaten, Gurken. Das ist eine ganz liebe Familie. Wer Ruhe und Familienzeit sucht, ist dort genau richtig :)

Cortina — 2019.08.28 5.57.166.70 - 5-57-166-70.internetia.net.pl

Przyjeżdżamy tutaj co roku od kilku lat i jeszcze długo nie pojedziemy nigdzie indziej. Cudowne miejsce, pełne ciszy i spokoju, piękny ogród oraz sympatyczni Właściciele. To takie miejsce do którego z chęcią się wraca i z niechęcią opuszcza.
Polecam każdemu kto chce odpocząć od hałasu miasta.
Pozdrawiamy i wrócimy za rok :-)

Małgorzata Kotala — 2019.08.25 88.156.132.149 - 088156132149.dynamic-ww-04.vectranet.pl

Gorąco polecam ze względu na pomysłowość organizacji i aranżacji działki z domkami letniskowymi - wszyscy w tej okolicy poszli na ilość domków na 1 m2, natomiast właściciele Magra stworzyli fantastyczny ogród w kształcie labiryntu (raj dla odpoczynku i zabawy dla dzieci), mnóstwo roślinności. Genialnie. Genialne jest również podejście do gości. Warto mieć dalej do plaży ale odpoczywać wśród zieleni

Dariusz — 2019.08.15 79.175.239.123 - ip-79-175-239-123.cable.smsnet.pl

Wir waren nun bereits zum dritten Mal im Feriendomizil Magra an der polnischen Ostseeküste. Es ist ein wunderschönes Grundstück, wo man Entspannung pur mitten in der Natur genießen kann. Der Massentourismus ist weit entfernt. Es gibt einen traumhaften Garten, der zum Verweilen und bestaunen einlädt. Man kann Fahrräder jeglicher Größen kostenfrei ausleihen und die Natur erkunden. Das Gelände bietet einen Teich, der mit einem Ruderboot befahren werden kann oder eben zum Angeln (Angelschein nicht erforderlich) einlädt. Kinder sind damit bestens beschäftigt. Für die kleineren gibt es einen Spielplatz. Sportlich kann man sich auch noch an der Tischtennisplatte betätigen. Alles wird liebevoll familiär betreut von Piotr und Marzanna. In englisch sowie natürlich polnisch kann man sich gut verständigen.

Familie Wolf — 2019.07.31 92.117.41.215 - 92.117.41.215

Bardzo cichy i spokojny zakątek, czuje się człowiek jak w zaczarowanej krainie. Można wypożyczyć sobie rower i pojechać nad morze do pobliskiego Darłowa albo nad jezioro Kopań, możliwości jest wiele. Ale jak siądziesz na werandzie przed domkiem to nawet nie ma się ochoty wychodzić poza teren który jest otoczony urokliwą roślinnością. W domku aneks kuchenny wyposażony w 100%, jest też możliwość korzystania z grilla. Bardzo przemili właściciele oprowadzili nas po domkach, co jeden to piękniejszy, każdy z nich ma swój charakter, cudowny. Mieszkaliśmy już w „Domku Zielony” a „Domek Prowansja” leczył nasze smutne serca. Dla naszych psiaków to był prawdziwy raj do zabawy i wybiegania się. Chciała bym jeszcze dodać o przemiłych właścicielach tego urokliwego zakątka, którzy w razie potrzeby są bardzo pomocni. A pani Marzenka to może godzinami opowiadać o roślinkach które posadzili w tym miejscu. Dla gospodarzy tej Bajkowej Krainy składamy podziękowania. Ja i moja rodzina na pewno tu jeszcze powrócimy. Więc w 100% mogę polecić "Domki nad morzem - Magra - inny świat".M.L :)

Rodzinka Loska Tychy — 2019.07.23 83.30.212.13 - cfk13.neoplus.adsl.tpnet.pl

Domki super urządzone, idealne miejsce na odpoczynek od dnia codziennego, cisza, spokój miejsce przyjazne dzieciom i zwierzętom polecamy bardzo Ania i Paweł

Anna — 2019.07.06 62.233.132.164 - static-62-233-132-164.devs.futuro.pl

Byliśmy w domku Prowansja 4 dni przed majówką. To jest miejsce, do którego chce się wracać... cisza, spokój, śpiew ptaków, brzęczenie pszczółek, krówki na płotem. Coś pięknego. Balsam dla zmęczonej codzienną gonitwą duszy. Widoki cudne, wielka łąka do pobiegania dla psiaka. Domek bardzo ładny, czysty, dobrze wyposażony. Gorąco polecam!!!

Kasia — 2019.05.06 165.225.84.79 - 165.225.84.79

Tydzien w tej oazie spokoju byl cudowny. Ogrod czarujacy pelen przepieknych zakatkow a rozmaitosc roslin jest przeogromna. Spedzilem wiele czasu na fotografowaniu ciekawych kompozycji. Zarazilem sie i po powrocie do domu zabralem sie z ochota do malych przerobek we wlasnym ogrodzie. Rosliny ktore udalo mi sie pozyskac od wlascicielki przezyly dluga podroz i czekaja na nowe miejsce do posadzenia u nas. Zachecamy wszystkich do odwiedzenia tego miejsca bo warto - CISZA, SPOKÓJ, Domki w idealnym stanie, czyste, schludne i z gustem zaaranzowane. Miejsce warte odwiedzenia!! polecam z czystym sumieniem. O takcie i kulturze wlascicieli nie wspomne! Pozdrawiamy

4 / 5 — lokalizacja

4 / 5 — standard

5 / 5 — obsługa

Waldemar i Jolanta — 2018.07.16 79.201.2.28 - p4FC9021C.dip0.t-ipconnect.de

Cudowne miejsce, cisza i spokój, idealnie by odpocząć, miłe dla oka- otoczenie i ładny staw, w którym można popływać na łódce i połowić rybki. Moje dzieciaki fajnie spędziły czas bo w ośrodku jest plac zabaw, a i rówieśników nie było mało także dzieci miały co robić. Jestem bardzo zadowolona i na pewno wrócę w to miejsce. Polecam.

5 / 5 — lokalizacja

5 / 5 — standard

5 / 5 — obsługa

Anna — 2018.05.12 83.11.145.42 - acwn42.neoplus.adsl.tpnet.pl

Witam jesteśmy już drugi sezon i w przyszłym roku też przyjedziemy)))) jak ktoś lubi spokój i piękny ogród to naprawdę polecam. )))))

5 / 5 — lokalizacja

5 / 5 — standard

5 / 5 — obsługa

Dariusz- PABIANICE — 2016.06.16 5.57.166.70 - 5-57-166-70.internetia.net.pl

Cudowne miejsce. Idealne dla osób szukających ciszy i spokoju, daleko od zgiełku i hałasu miasta. Tutaj słychać bzyczenie pracujących pszczół a co rano zamiast budzika można usłyszeć klekot bociana. Przebywając w takim miejscu jak Magra człowiek ma chęć posiadać taki swój raj na ziemi. Wspaniałe miejsce oraz bardzo dyskretni, nienarzucający swojej obecności Właściciele, którzy dbają o potrzeby swoich wakacyjnych gości. Na pewno wrócimy tam ponownie.

Małgorzata — 2015.09.10 78.88.117.2 - 078088117002.dzierzoniow.vectranet.pl

Przyłączam się do pochwał i zachwytów nad Magrą. Znaleźliśmy się tam dzięki programowi `Maja w ogrodzie` i okazało się, że to rzeczywiście przepiękne, klimatyczne, spokojne i relaksujące miejsce. Gospodarze bardzo mili i pomocni a jednocześnie dyskretni i pozwalający na swobodę w swoim ogrodzie. Domki pięknie urządzone i wyposażone we wszystko co potrzebne. Każdy w odpowiednim oddaleniu od siebie, co pozwalało na swobodny wypoczynek. Cała posesja to bajkowa kraina, zachwyca pomysłowością Pani Marzeny. Czas minął błyskawicznie, wypoczęliśmy jak nigdy i za rok zamierzamy wrócić do domku jak z bajki. Bardzo serdecznie dziękujemy i polecamy Magrę. Dorota, Jasia, Monika, Nikola i Oskar

Dorota, Lubin — 2015.07.21 31.178.212.130 - 31-178-212-130.dynamic.chello.pl

Pobyt w Zakrzewie to naprawdę wczasy nad morzem z innej bajki. Cisza i oddalenie od zgiełku typowego dla wczasowej miejscowości nad morzem to tylko plus ( dojazd na piękną dziką plaże ok. 10 min.). Natomiast samo miejsce zakwaterowania jest jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach.Pięknie przygotowany teren dla turystów, śliczne dobrze wyposażone domki, każdy z odrębnym ogródkiem.Każdy w innym kolorze, ozdobiony w stylu rustykalnym przez właścicielkę, niezwykle uzdolnioną artystycznie p. Marzenkę. Jest też Ogród Marzenki,który śmiało można nazwać - "Ogród Marzeń". Jest to ogród właścicieli, dostępny dla wszystkich przebywających na terenie Magry. Dla miłośników ogrodów i nie tylko jest to prawdziwa perełka. Pobliski Hortulus (Dobrzyca) może tylko zazdrościć. Kolekcja host, iglaków (wiele prowadzonych jako bonsai ) i polskich odmian storczyków jest imponująca.Zakątki ogrodu zaaranżowane przez p. Marzenkę są urocze i cudowne do odpoczynku. Zresztą cały teren jest wspaniały do wypoczynku zarówno dla osób z dziećmi, jak i szukających atrakcji sportowych, wędkarskich itp. Jedyny mankament to zanikający czasami sygnał wi-fi i i cyfrowy sygnał telewizyjny. Ale może lepiej odciąć się od tych wynalazków cywilizacyjnych i napawać się pięknym otoczeniem. Jak mówił Jonasz Kofta "Pamiętajcie o ogrodach, przecież stamtąd przyszliście". P. Marzenko i p. Piotrze będziemy pamiętać i dziękujemy za stworzenie takiego cudownego miejsca. Krystyna i Waldemar z Krakowa.

Krystyna, Kraków — 2015.06.16 195.150.8.210 - 195.150.8.210

To już dziesiąty raz!!! Zawędrowaliśmy do Zakrzewa, do Marzeny, Piotra i Tomka w lipcu 2005 roku i co sezon po prostu musimy tam wracać. Pewnego roku byliśmy u Nich aż dwukrotnie. Patrzyliśmy jak rośnie magiczny ogród, jak przybywa zaczarowanych domków, jak co roku wraca bociania rodzina. Czas spędzony w Zakrzewie zawsze, bez względu na aurę, był dla nas prawdziwym wytchnieniem i natchnieniem. Gospodarze są absolutnie przecudowni i arcytwórczy, zainspirowali nas do poszukiwania własnego Zakrzewa na Mazowszu. Co jest raczej niewykonalne, więc w przyszłe wakacje również się tam wybieramy. Do zobaczenia!!!
Asia, Bartek, Alex, Miki

Asia, Warszawa — 2014.10.16 89.65.16.77 - 89-65-16-77.dynamic.chello.pl

bajeczna "kraina" czułam się jak zatopiona w przeszlosci, w ogrodzie z marzeń i snów wolność, cisza,przestrzeń. Żal było wyjeżdżać.Właściciele przemili, opiekuńczy tacy "swoi" ,Pani Marzena -Magiczna- było nam cuuudnie. Dziekujemy Joanna ,Andrzej i Szanti

Joanna , Górki wielkie — 2014.10.09 87.204.40.31 - 87-204-40-31.static.ip.netia.com.pl

17.08.2014 W lutym padło pytanie,gdzie spędzimy tegoroczne wakacje:góry czy morze?rodzinka zdecydowała że Bałtyk.Mąż znalazł w internecie Magra wczasy i zarezerwował tygodniowy pobyt w pierwszym tygodniu sierpnia. Z racji tego że jestem typem domatora i nigdzie nie wytrzymuję dłużej niż 3-4 dni pomyślałam (jak ja tam wytrzymam cały tydzień)moje obawy rozwiały się w momencie kiedy dotarliśmy na miejsce i zobaczyłam domki i przepiękny, cudowny ogród,który mój pięcioletni syn nazwał `tajemniczym ogrodem`mogłam godzinami po nim spacerować '.Właściciele są wspaniałymi,ciepłymi ludzmi' którzy bardzo dbają o dobro swoich wczasowiczów(co tak naprawdę rzadko się zdarza)Domki urządzone bardzo ciepło i klimatycznie przez uzdolnioną p.Marzenę która własnoręcznie tworzy meble i dodatki .Cudownie było po całodziennym zgiełku i wrzawie na plaży wrócić do Magry i odpocząć na tarasie w otoczeniu zieleni. jednym słowem były to najwspanialsze wakacje jakie dotąd przeżyliśmy. Jeszcze raz dziękujemy p.Marzenie i p. Piotrowi za te wspaniałe chwile, mamy nadzieję że w przyszłym roku się spotkamy D.D. Mastek

Danuta i Dariusz Mastek. Kraków — 2014.08.17 194.33.118.50 - 194.33.118.50

Odległość od morza (do 10 min samochodem) gwarantuje spokój, brak wydzierającej się po nocach imprezującej młodzieży i straganów z tandetą. Super!:-) Świetne miejsce dla rodzin z dziećmi w każdym wieku. Spokój, cisza, piękne otoczenie, bardzo dobrze wyposażone domki położone w takich odległościach od siebie, że wczasowicze sobie nawzajem nie przeszkadzają. Cudowny, imponujący ogród. Wyjątkowi gospodarze. Dziękujemy za wspaniały wypoczynek
Karolina, Robert, Sonia i Igorek

Karolina, Tychy — 2014.07.10 83.22.96.5 - dxk5.neoplus.adsl.tpnet.pl

Zachęceni pozytywnymi opiniami wybraliśmy się do Zakrzewa pomieszkać przez tydzień w domkach z innej bajki. Jak było? Zdecydowanie za krótko! Równie zdecydowanie potwierdzamy opinie innych gości Magry: miejsce i Gospodarze są absolutnie wyjątkowi! Wspaniale było budzić się przy śpiewie ptaków, jeść śniadanie w przepięknym ogrodzie, a wieczorem słuchać kumkania żab, które zadomowiły się w stawie. Z wielką przyjemnością obserwowaliśmy też jak nasze dwie kotki, w naszej opinii domowe piecuchy, z entuzjazmem poznają coraz dalsze zakątki ogrodu i jak kociaki bawią się wśród zieleni. Co tu pisać, żal nam było wyjeżdżać! Pani Marzeno, Panie Piotrze - dziękujemy i serdecznie pozdrawiamy!

Weronika i Piotr, Wrocław — 2014.06.25 62.87.130.114 - CLIENT-efl-2.wroclaw.dialog.net.pl

"Wir hatten einen wunderschönen Urlaub in einer kleinen sehr geschmackvoll gestalteten Anlage mit jetzt insgesamt 8 Häusern, die wie in einem schönen Park mit einem kleinen See und einem kunstvoll gestalteten Garten sich befinden.
Jedes Haus hat um sich herum einen eigenen kleinen Garten, so dass man völlig getrennt von den übrigen Häusern ist. Der Eigentümer mit Frau und Sohn - der gut Englisch spricht - ist sehr nett und hilfsbereit. Wir würden immer wieder dort hin fahren. Der Strand in ca. 6 km Entfernung ist traumhaft."

Irmgard und Jürgen Wolf — 2014.06.19 5.57.166.70 - 5-57-166-70.internetia.net.pl

...eh...luksus nad morzem?... to przestrzeń... to przepiękne widoki - i te naturalne i te stworzone nieograniczoną wyobraźnią Właścicieli...to poczucie " bycia u siebie"... to poczucie prywatności...to życzliwość, gościnność dla ludzi i zwierzaków...to atrakcje dla wszystkich, którzy szukają miejsca z innej bajki., do którego się tęskni i do którego chce się wracać...to miejsce, o którym się myśli bardzo, bardzo przyjaźnie..:) najserdeczniej pozdrawiamy:)))
Kasia i Zbyszek Drożdżakowie razem z Duśką:)

Kasia,Zbyszek Sosnowiec — 2014.03.03 89.79.255.178 - 89-79-255-178.dynamic.chello.pl

Nooit zo'n prachtige, vredige, fijne camping gezien, schitterende tuin, eigenaars behandelen ons als vrienden, de zee maar 5km, alles wat je nodig hebt ligt vlakbij. Je kunt sportief en lui zijn. Roeien, vissen, sporten, in of om hun eigen terrein. Zo gauw we in Polen zijn gaan we eerst naar Marzanna en Pjotr. veel groeten uit Nederland van Jules, Mirco (hond# en Coby #camperaars)

Jules en Coby Spits uit Nederland — 2013.11.08 87.209.95.85 - ip85-95-209-87.adsl2.static.versatel.nl

Spędziłem wraz z rodziną 2 tygodnie w ośrodku Magra (sierpień 2013) i były to wspaniałe i niezapomniane chwile. Miejsce, co się nieczęsto zdarza, wygląda o niebo ładniej niż na zdjęciach. Domki są w pełni wyposażone we wszystko co niezbędne. Wspaniałe miejsca na ognisko (z drewnem) plus zestawy grillowe. Niesamowity, dostępny wszystkim ogród. Atrakcje dla dzieci i starszych (wędkowanie) i młodszych (plac zabaw). Zadbane boisko do gry w badmintona i siatkówkę ze sprzętem sportowym plus tenis stołowy. Idealna atmosfera do wypoczynku z rowerowymi wypadami nad morze (lub jak kto woli samochodem). I na koniec właściciele: bardzo przyjaźni, służący nienachalną pomocą i przemili.
Już teraz myślę o powrocie do tego miejsca w przyszłym roku.
Marek Kaleta

Marek, Warszawa — 2013.08.26 83.238.13.18 - 83-238-13-18.ip.netia.com.pl

Dodawanie opinii dla domków letniskowych Domki w ogrodach Magra

www.magra.letnik.pl - domek letniskowy Zakrzewo - Darłowo

Tylko najatrakcyjniesze domki letniskowe nad Bałtykiem. Noclegi na wczasy nad morzem na słoneczne lato, kolorową jesień, białą zimę oraz rozkwitająca wiosnę.

©  1999 - 2020   www.letnik.pl - noclegi nad morzem w Polsce.